tiistai 31. elokuuta 2010

Haut ja tottikset

Oilille sinnikkyystreeni, eli kaksi maalimiestä molemmin puolin keskilinjaa n.50metrissä (toinen saattoi olla lähempänäkin) ja niille kullekin lähetyksiä 5 kertaa, eli yhteensä koira lähti pistolle 10 kertaa. Maalimiehet oli ihan näkyvissä kokoajan ja sekalaisesti lähettelin Oilia joko yliheitolla tai haltuunotolla. Erityisesti loppua kohden koiran väsyessä sitä auttoi kun otti haltuun ja teki kokonaan uuden lähetyksen. Maalilla Oili sai frolicin, sitä kuljetettiin muutama metri eteenpäin ja kutsuin sen sitten pois lähettääkseni uudelleen toiselle puolelle. Kymmenenneltä pistolta tuli isompi ruokapurkki. Hyvä harjoitus, toivottavasti se tuo lisää sinniä koiraan

Urho huuteli neljälle suht lähellä keskilinjaa olleelle maalimiehelle. Haukkusarjoja muistaakseni 9-4-15-3. Ekalla tuli taas hillitön huutopyrähdys alkuun ennen haukun tasaantumista. Näytti keskilinjalle aika räppäämiseltä, mutta ei se kuulemma ollut maalilla kummemmin kosketellut. Ehkä se etupään pompotus vaan hämää.

Kotimatkalla pyörähdettiin Pärniksen kentällä. Laitoin Oilin paikallamakuuseen ja Urho hyppi estettä. Vaan ei hyppinyt kovin hyvin, ponnistuspaikka oli taas hakusessa ja pari kertaa koira meni ihan estettä päin. Yritin vähän lelullakin, mutta siitä ne hypyt vasta huononikin. Loppuun kuitenkin pari hyvää ruokapalkkaista ja sitten siirryttiin luoksetuloihin. Ekalla vauhti tosi hyvä, mutta jäi iloisesti n. metrin päähän istumaan. Korjasin sen palkatta ja jätin koiran uudelleen istumaan. Toisella kerralla ohjasin käsillä oikeaan paikkaan ja siitä palkka. Tarttis vissiin ihan naksukuurin aiheesta. Heittelin vielä Urholle palloa Oilin lähistöllä ja pikkukoira haksahti pari kertaa nousemaan paikallamakuusta kun ällötti niin älyttömästi mudin kiihkoilu. Käskin Oilin takaisin maahan ja jatkoin häiriötä niin pitkään, että Oi suvaitsi kestää häiriön, josta kehu ja vapautus. Eikä edelleenkään palkkaa, kun Oilin palkka paikallamakuusta on se, että se saa jatkaa tätä elontietään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti