tiistai 7. syyskuuta 2010

Esineruutu ja jäljet

Huippukeikka metsään! Aivan paras!

Urho noukki esineruutusuikaleelta 4 esinettä tostanoinvaan, sai alkuun katsella tallauksen, sitten liivit niskaan ja lähelle heittämieni autonavainten tuonti, jonka jälkeen mudi varsinaisiin hommiin. 4 pistoa, 4 esinettä. Voi että mää olin tyytyväinen ja voi että Urho oli aika polleena!

Oilille 300m ja 1h ikäinen jälki, jonne sinne tänne askeleille kuivanappuloita, erityisesti kuitenkin kulmien ja esineiden jälkeen. 4 kulmaa, esineinä 3 suklaamunan muovirasiaa joissa kaikissa nakinpala ja jäljen loppuun kourallinen kuivanappuloita. Maasto vaihteli mäntykankaasta hakkuuaukkoon, aloitus kankaalla, käynti aukolla, takaisin kankaalle ja sitten lopuksi vielä aukolle. Jäljen nosto muutaman metrin päästä hienosti! Kuivanappulat toimi hyvin tarkkuutta lisäten, joskin feidasivat vähän esineiden merkittävyyttä. Maastopohjan vaihtelut meni hyvin, joskin pahimmat ylittämäni risukasat Oili tahtoi kiertää. Pari kulmaa oli u p e i t a, pari taas vähemmän upeita. Yksi hiekkaan kaivettu esinepurkki oli tosi vaikea, päätin kuitenkin että mehän nostetaan se purkki ja vaadin Oililta useampaan otteeseen tarkkuutta ja kas, sieltähän se purkki sitten nousi :)

Urholle 150m ja 1h ikäinen jälki, jossa 3 pikkuesinettä sekä loppupurkki, pari kulmaa. Haparoiva nosto, mutta sen jälkeen heti hyvää jäljestystä. Töksy tuli kuitenkin pian kun Urho ei noteerannut sammaleeseen tungettua piilarikoteloa ja jäin vaatimaan sen huomioimista. Jälkeenpäin tajusin, että esine oli tosi huonosti hajustettu ja se tuli vähän liian pian jäljen nostosta, Urho ei ollut saanut taajuuksia ihan kohdalleen kyetäkseen reagoimaan esineen hajuun. No, pienen häsellyksen jälkeen koira tajusi vihdoin kotelon ja ilmaisi sen hyvin. Jatkot meni hyvin ja seuraavat esineet nousi myös hienosti. Namitin kuivanappuloilla lyhyen pätkän jälkeä ennen tienylitystä ja Urho aivan hyppäsi pois jäljeltä siinä kohtaa (ja sanoi suorastaan hyiyäk). Tien yli hyvin, posotti yli sammaleeseen upotetusta loppupurkista, mutta tarkensi sitten takaisin purkille ja ilmaisi sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti