maanantai 20. syyskuuta 2010

Tottis ja haut

Ennen hakutreenejä pyörähdin Pärnävaarassa ottamassa pikaisesti tottista. Urho hyppeli esteitä, kertaalleen ensin pk-hypyn ja A-esteen, jonka jälkeen samat vielä lelun kanssa. A-este otettiin ihan noutona, joskin koiran lähdössä palautukseen kävin taputtamassa esteen huippua, että Ur varmasti hoksaisi tulla sitä kautta takaisin. Hoksasi! Hypyssä jätin sen lelu suussa esteen taakse ja sieltä kutsu yli. Ei kolinoita :) Seuraamisia kainalopallopalkalla, alkuun pää hakkasi pahasti reiteen, mutta kun vain kävelin itse vasempaa jalkaa varomatta eteenpäin (mulla on huono tapa luistaa vas. jalka alta pois, jotta Urhon pää ei niin pahasti hakkaisi reiteen...), niin kyllä se mudin pää sieltä irtaantui vähän paremmalle paikalle. Muutoin ihan kivoja pitkiä seuraamispätkiä. Käännökset ei kovin hyviä, jokunen satsi sitten oikealle käännöstä sen tiivistämiseksi. Noutojen palautukset tuntui TAAS löysälle ja mä yritin kovasti olla näkemättä niitä sellaisina ;) No, yksi oli ihan oikeasti löllö.

Oili ryömi ja eteenmeni. Ryöminnässä liikaa virtaa ja liian vähän keskittymistä sekä liikaa vaativa ohjaaja - kroppa siis nousi aika herkästi koiralla ylös. 20-30m mentiin yhteensä, Oi menee tosi kovaa ryöminnässä kun oikein vauhtiin pääsee. Eteemenoon olin vienyt palkan samalla kun vaihdoin koiran ja huomasin nyt, ettei se näkynyt kentän pusikkoiselta reunalta ollenkaan. Aurinkokin paistoi pahasti vastaan. Jätin sitten lähetysmatkan vähän lyhyemmäksi. Hyvin Oi kuitenkin lukkiutui valmistelusta ja lähti pinkomaan eteenpäin, lopussa kaarsi reilusti vasemmalle ja ajautui kauas palkkapurkista joutuen hakemaan sen lopulta nenällään reilusti oikeaan palaten. Ei kovin hyvä treeni ja olisi ehkä kannattanut paikata, mutta alkoi olla jo kiire hakumetsään. Ja se varsinainen eteenmeno-pätkä oli kuitenkin ihan ok.

Ja sitten maastoon - jossa Urho oli hakutykki! Alkuun maalimiehet molemmissa etukulmissa valmiina ja noston jälkeen niistä mielikuvat maastossa eteenpäin siirtyen. Haukkuja ekalle n.15, tokalle täydet, kolmannelle n.15 ja neljännelle palkka aloituksesta. Maasto tällä kertaa aika avointa ja helppoa. 4 lähetystä ja 4 maalimiestä. Urho oli tökkinyt maalimiehiä nenällään etenkin ennen haukun aloitusta ja pulma taitaa olla se, että Ur tahtoo naaman näkyviin, jota sitten haukkua. Eli nyt jatkossa ainakin paljon umppareita niin saadaan tämä "huudan naamalle - ja vain naamalle" -kuvio katkaistua ja sitten ehkä jotain etäisyystreeniä myös. Mut katsotaan eka mitä naamattomien maalimiehien kuuri tekee.

Oilille 2x2 maalimiestä valmiina, tarkoituksen työstää pelkkää suoraa etenemistä. Jos koira lähti kaartamaan alueella eteenpäin liian aikaisin, kutsuin sen pois ja lähetin kaartamispaikasta uudelleen. Ja sain tehdä sen jokaisella 4:llä pistolla... äääh. Kahdella maalilla, kun Oi oli jo saanut varsinaisen palkkansa ...ja jäänyt haukkumaan maalimiestä ihan vain saadakseen lisää ruokaa, otin koiran hallintaan ja tehtiin maalimiehen nosto ns. kokeenomaisesti, jossa ei kummempaa pulmaa kun Oilihan oli jo saanut sen THE palkkansa. Empä tiijä, kai tästä treenistä jotain hyötyä oli, vaikka metsässä tuntui ihan turhan hinkkaamiselta. Oililla on niiiin pitkä oppimishistoria takana jostain ihan muusta taipuakseen enää kunnolla mihinkään viivasuoriin pistoihin... ja ehkä vähän minullakin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti