torstai 9. syyskuuta 2010

Tottis

Tuhdisti tottista Oililla popekon vuorolla Linnunlahden kentällä. Koko rahan edestä kun nyt kerran sinne liikahdettiin ;) Eka seurailuja paukkujen lomassa. 6-millinen sai Oililta korvat viistoon ja kropan vähän nykimään, mutta nakit maistui ja toimintaa pystyi jatkamaan. Mutta ilman paukkuja olis kivempaa, jos Oili saisi päättää. Henkilöryhmää peko-malliin, eli piiripieni pyöri ja siinä oli sääntöjenmukaisen häiriökoiran lisäksi myös yhdet lastenrattaatkin :D Paikallamakuuseen jätin sivummalle, siellä se piipitteli ja teki alapäähuoltoa aina välillä. Tiskiharjan noudot meinasi mennä ihan plörinäksi. Harja hukkui nurmeen, koira jumi milloin nurmitupsuille ja milloin koirankarvatupsuille ja meinasipa kusaistakin! Viimeisimmästä tempauksesta kuuli tiukat kommentit ja sen jälkeen Oi oli vielä hiukan hajamielisempi. Loppuun pelkkää harjan palautusta, joka sekin hiukan vajaalla energialla (löpölaukkaa) kun Oilin kunniaa oltiin kerran jo menty loukkaamaan moisella tiuskaisulla. Maahanmenoja nakitellen, parani huomattavasti kahden session aikana. Eteenmeno vielä koiran nähdessä purkin viennin, seuraamista reilummin poispäin ja siitä takaisin kohti eteenmenopurkkia. Vauhti eteenmenossa ei ihan tykkitäpö, mutta aika hyvä suhteessa koiran aiempaan paineistamiseen.

Urholla eka vaan kontaktia, joka ihan hukassa. Olisi pitänyt tajuta ottaa alkuun leikit ja sitten vasta tekniikkaa nakilla. Kun sitten tajusin leikkiä, niin koirakin rentoutui ja vapautui huomattavasti. Seuraamisia pyrkien suoraan menoon ilman käännöksiä. Maahanmeno jökitti pahasti lelun kanssa, kun tein niin että jätin koiran seisomaan, otin itse etäisyyttä ja siitä käsky "maahan". Urho oli varma että kyseessä on luoksetulo ja hyppäsi aina metrin eteenpäin ennenkuin oikea käsky kirkastui sen pääköpassa ja muuntui toiminnaksi. Pari luoksetuloa sitten myös, en muista missä välissä. Ja eteenmeno, samaan tyyliin kuin Oililla mutta lelun kanssa - ja Urho veti matkan täysillä. Lopuksi Urholla pk-estettä, yhteensä viitisen hyppyä, joista kaksi vapaasti kolisten, kaksi vapaasti puhtaasti ja yksi paluuhyppynä puhtaasti. Hyvin tsemppasi vieraalla esteellä vaikka ihmisiä oli kunnon parvi siinä ihan vieressä.

Kun vielä lopussa joku kaivoi aseen autosta (hauskaa tämä tottis :)), niin otin Oilin toistamiseen kentälle ja vein paikallamakuuseen. Nämä makuupaukut meni huomattavasti paremmin.

Kotona olen edelleen myös ryömityttänyt Oilia. Nyt menee välipalkkaillen kivasti jo useamman metrin pätkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti