perjantai 10. joulukuuta 2010

Keittiötokoja ja varikkopekoja

Jääviä, ensin liikkeestä istumisia aika monia toistoja. Urho tarjoili ensin seisomista, Oili teki heti hyviä istuntoja. Sitten Oililla maahanmenoja, teki alkuun ihan supernopeita, kunnes ryhtyi ennakoimaan ja läsähteli maahan mielivaltaisesti. Palkkaisin välissä pelkistä seuraamisista ja sen jälkeen maahanmenot hidastuivat hiukan. Seisominen oli Oililla ihan hukassa, tarjoili urakalla istumista. Peilitreeni olis niin hyvä (tai sitten avustaja naksuttelemassa), mulla on vaikeuksia pitää pää kurissa ja se vaikuttaa koirien tekemiseen myös. Urholla niinikään seisomaan pysähtyminen hukassa, mutta löytyi sentäs lopulta paremmin kuin Oililta.

Urholla noudon palautusta palkaten kapulan revittelyllä. En tiedä kannattiko, leuat alkoi väpättää (sama efekti kuin keppien kanssa heilumisessa, nousee niin kierroksille, että leuat alkaa tekemään pumppuliikettä). Oililla 2x nouto, kiva meininki.

Perjantain PEKO-treenit siirtyivät tänään metsästä varikolle, eli siis betonitehtaan pihaan. Tuumailin molemmille koirille teemaksi "perillemenot", eli siis suorapalkalla sellaisia piiloja, jossa koiran täytyy hypätä/kiivetä/punkea perille maalimiehen luo. Molemmilla kun on tapana aloittaa haukuskelu rakennetussa ympäristössä jo vahvasta hajusta ja tarkentaa sitten sen verran kuin malttaa tarkentaa. On siis tullut otettua ihan liikaa ilmaisupohjaisia treenejä - koirilla on kova kiire aloittaa ilmaisu koska siitä ne on palkittu. Kumpainenkin sai tänään hyvää treeniä tuohon ongelmaan. Ennenaikaisia huutoja siellä jälleen tuli, mutta oppimistakin varmaan tapahtui. Täytyy jatkaa samalla linjalla vielä ainakin parin treenin verran.

Jännää oli nähdä kuinka Urho touhotti menemää varikolla, kun muistaa mitä se touhu oli viime talvikaudella: pelkkää huutoa. Alussa sen piti taas mölytä, samoin ekan maalimiehen jälkeen, mutta sitten ylimääräinen huutelu loppui ja koira keskittyi siihen mihin pitikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti