sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Lappalaiskoirien tottistreenit Kuopiossa

Nää on niiiin kivat treenit aina vaan :) Tällä kertaa oltiin Kuopiossa, Terhi oli järkännyt meille ihan luksushallin neljäksi tunniksi käyttöömme. Parasta! Kuvituksena Tuikku-porokoiran omistajan Hanna Suomalaisen ottamia kuvia, tai niin ainakin muistelisin, kamera kiersi vuorojen vaihtuessa aika monissa käsissä.

Oili aloitti pienillä seuraamispätkillä parin muun koiran lomassa. Sen jälkeen taidettiin ottaa hetki leikkiä ja Oilin mielestä oli aika sikakivaa repiä nahkalätkää. Toi leikkiminen on kyllä parantunut ihan huimasti, sillä normaalisti (lue: ennen) ei olisi Oili todellakaan alkanut riekkumaan patukalla heti ruokapalkkauksen jälkeen, vieläpä kun sillä on valeraskauskin päällä ja nisissä vähän maitoa. Vaan nytpä riekkuu ja se on kiva se :) Sitten tsekattiin jääviä, jotka ei olleet kovin hääviä. Annoin käskyt milloin milläkin äänenpainolla ja aika monta meni plörinäksi, eikä koirakaan aivan keskittynyt hommaan. Noutoja tsekattiin myös ja Hertalta tuli hyvää noottia mun löysäilyistä kriteerien suhteen. Joko kapula tulee sivulle tai sitten eteen (joka pitäisi myös ihan oikeasti opettaa koiralle), mutta skarpisti, oli luovariasento mikä hyvänsä - ni! Ja jos haluan että palautus tulee laukalla, niin sitten siitä innostamisesta pitäisi päästä pois.

Välissä yksi kimppapaikkamakuu, max. parin minuutin mittainen ja kävin välillä piilossa. Hyvin mänt ja pillikin oli jälleen kiinni. Tämän perusteella voisi hyvin tuumata avo-tokoja :)

Viimeisellä satsilla tsekattiin täyskäännöstä sekä hyppyä. Täyskäristä on mun mielestä tullut vähän kummallinen ja Oili oikoo kovasti, pylly ei työskentele loppuun. A) Hertan mielestä se ei ollut niin pahan näköinen ja B) jatketaan täyskäännöksen jälkeisiä pysähdyksiä tai tuplakierroksia, joissa koiran pitää kunnolla pyörähdellä mukana perspuolensa kanssa. Hyppyä (n.80cm?) Oili hyppeli eessuntaassun mun ja Hertan välillä, ihan hyvin se hyppää kunhan vaan löytää oikean ponnistuskohdan. Sille pitää antaa reilu matka vauhdinottoon. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti