sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

RJ-kurssi ja rauniotreeniä

Viikonloppuna oli Palveluskoiraliiton Ryhmnjohtaja-kurssin 2-osa Lapuan Wanhassa Karhunmäessä. Vähän kertausta, paljon keskustelua ja yksi etsintäharjoitus sisältyivät kurssin viimeiseen osaan. 

Lauantaina illalla koirallinen kurssiväki kampesi itsensä vielä raunioradalle treenaamaan. Oilille 3 maalimiestä valmiiksi piiloihin, joihin koiran oli mahdollista tarkentaa ihan mm:n lähelle asti. Toiveena saada ilmaisu vasta maalimiehellä, eikä pelkällä hajulla. Harkka meni ihan hyvin. Aavistuksen rauhallisesti ja varovaisesti Oili liikkui todella kiikkerällä raunioalueella, mutta ihan riittävällä reippaudella. Moket nousi rutinoituneesti. Mä olin ohjaavinani koiraa, joka ei kummemmin ohjailua kuunnellut.. 

Urhon treeniä mietin loppumetreille, että otanko mitään. Mudi nimittäin veti omaa henkilökohtaista ilmaisuharjoitustaan autossa koko parituntisen treenisession ajan. Lopulta päätin viedä sen ensin purkamaan itseään vähän palloon ja tottikseen, jolla Urho sai tiputettua kiekat sellaiselle tasolle, että edes kannatti ajatella ottavansa radalla mitään. Sitten yksi mokke simppeliin piiloon ja koira etsimään. Maalimies löytyi nopeasti ja tuli haukutuksi hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti