sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

TOKO Joensuu 3.6.

Joskus kokeissa kaikki osuu kivasti nappiin. Tänään oli sellainen koe :) Kyseessä siis Joa:n järkkäämä toko Kulhon pesiskentällä, tuomarina Anne Nokelainen. 

Urho oli koepaikalla heti varsin joviaalilla tuulella. Käytin sen metsässä pissalla ja kun mentiin kentän laidalle niin naksuttelin sille alkuun toisten koirien katsomisesta. Ei oikein edes jaksanut tsekkailla muita, eikä myöskään hinkunut hirveästi namien perään, söi kyllä sen minkä nenän eteen tarjoili. Oli ehkä jopa aavistuksen löysä, mutta keskittyi kuitenkin riittävällä tavalla tekemiseen, eikä häröillyt muuta. Kaikkiaan mukavassa tokovireessä. Ennen kehäänmenoa vielä hiukan leikkimistä lelulla, perusasento, lelun tiputus selän taakse ja eikun kehään. Itse jännitin vähäsen, mutta enemmän sellaista hyvää jännitystä kuin huonoa. Kevyttä hengästymistä ilman oikeita hengitysvaikeuksia :) 

Paikallamakuu: 10 (Kiitos eläväisempien paikallamakoilijoiden tuomari ei pystynyt kuulemaan Urhon mahdollista piippailua ja oli siis pakotettu antamaan täydet :D) 
Seuraaminen: 9 (Ainakin vähän pomppua juoksuosuudessa) 
Maahanmeno: 9,5 ("Maahanmeno voisi olla nopeampi", nuuskaisi maata palatessani) 
Luoksetulo: 9 (Hiukan vino eteenistuminen (en tiedä rokottiko tuomari siitä vai jälkimmäisestä) +sivulletulopomppu) 
Seisominen: 8 (Kaksi käskyä perusasentoon) 
Nouto: 9 (Sivulletulopomppu, ehkä myös vino palautus?) 
Kauko-ohjaus: 9 (Toiseen istumiseen 2 käskyä) 
Estehyppy: 10 (Päätti tulla kiitollisesti pelkällä hyppykäskyllä suoraan sivulle :))
Kokonaisvaikutus: 10 
Yht. 185p, AVO1 + KP + sij.1/6 

Urho teki kaikki juuri niin kuin se parhaimmillaan osaa. Hienosti, hauskasti ja vauhdilla :) Väkisin muistui mieleen se kaukokäskyjen (maahan>istu) aloitustreeni, jossa painoin jalalla Urhon hännän ja sen jatkona olevan persauksen lattiaan kiinni ja kuono namissa kiinni nostatin koiraa istumaan. Mitenkään muuten Urho ei tajunnut sitä istumaannousuversiota, jossa pyllyn pitäisi pysyä paikallaan. Nyt se teki kokeessa ihan sikahienot ja -nopeat kaukot! (Okei, vaati yhden tuplakäskyn, mutta silti :D)

1 kommentti: