maanantai 26. marraskuuta 2012

Kotitokoa

Hissuksiin yritän aktivoitua opettamaan Urholle tokon voi-luokan liikkeitä. Olkkarin matolla seisomisen liittämistä kaukokäskyihin (menee ihan kivasti) ja metsälenkillä käpyjen etsintää (= alkeistunnari). Tänään toteutin käpyetsinnät siten, että jätin koiran makuulle, otin kävyn ja pyörittelin pikaisesti käsissä, laitoin muiden käpyjen joukkoon, otin koiran kytkettynä ja ohjasin rauhassa käymään läpi polunreunaa. Kun koira äkkäsi oikean kävyn, niin naks ja nami. Ongelma vaan oli että en hihnasta huolimatta saanut estettyä koiraa ottamasta käpyä suuhunsa. Haluasin, että Ur oppisi ensin vain etsimisen ja merkkaamisen, ottaminen + palautus tuskin muodostuu ongelmaksi. Sen sijaan voin helposti kuvitella, että se sählärimielentilassa kahmaisee suuhunsa ensimmäisen kohdalle sattuvan kapulan ja tuo sen. 

Pitäisi vielä tehdä hiukan hankintoja: isompi metallinoutokapula ja ruutunauha + törpöt. Ja tietysti niitä varsinaisia tunnarikapuloita.

1 kommentti:

  1. Mekin ollaan vähän jopa aktivoiduttu tokon treenauksen suhteen... Että miten oisi sormienpalelluttamisrehvit tutulla parkkiksella?

    VastaaPoista