sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Rakennusetsintää

Samoilla rakennuksilla kuin edellispäivänäkin. Urholle ensin ovimerkkauksia, sitten pari asuntotsekkausta ja lopuksi vielä yksi ovimerkkaus. En epäillyt, etteikö homma olisi Urholle hankalaa, mutta että NIIN hankalaa.. Meni siis ihan huudoksi, ei keskittymiskyvyn ripaustakaan alkuun. Yritin antaa koiralle tilaa tehdä, mutta se tuli silti vain huutamaan mulle, jonka joko jätin huomioimatta tai sitten karjaisin pitämään turpansa kiinni. Huomioimattomuus (tai rauhallinen matalaääninen toteamus "lopeta") toimi luonnollisesti paremmin ja sen jälkeen koiran saattoi lähettää luhtitalon käytävää pitkin pistolle ja markkauksista sai jotain tolkkua. Lopulta molemmille kerroksille (1 & 2) saatiin ihan selvät kerronnat, että tämän oven takana on ihminen. Voihan viirapäämudi kun helpomminkin sen voisi tehdä.... 

Asunnoissa samaa ylivirettä ja keskittymiskyvyttömyyttä, mutta koiraa oli sentään vähän helpompi lukea. Jos Ur on hajulla, niin se haukkuu hajua kohti, jos taas ei ole (ja on enemmänkin paineistunut tms.) niin se haukkuu mulle. 

Ennen kotiinlähtöä halusin ottaa vielä yhden ovimerkkauksen, joka meni samaan tapaan kuin edellisetkin. Alkuun yhtä tahmaa ja lopulta ihan selvä kerronta (nousi ovea vasten ja haukkui sille (eikä mulle)). Urholla pitäisi joskus kokeilla tehdä tämänkaltainen harka tyyliin 20 toistolla, parantaisiko se lopulta tekemistä kun alkaisi tajuta homman jujun ja pahimmat höyryt saisi pois? Toki ylenmääräiset toistot saattaisivat myös laskea motivaatiota ihan liikaa ja koira kyllästyisi? Olispa mielenkiintoista joskus kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti