perjantai 14. helmikuuta 2014

Linnunlahdella tokot ja tottikset

Urho ja Raiku teki kaikki hommat liike kerrallaan vuorotellen. Luulin, että Ur olisi ollut joihinkin liikkeisiin ylivireinen kun näkee joka välissä jonkun muun suorittavan, mutta ei sitten ollutkaan - ainakaan yhtään normaalia enempää :) 
  Luoksetulo on loksahtanut kohdalleen, meni pelkällä käskyn muokkauksella. Jätin kokeenomaisesti, seisomisesta vapautus takapalkalle. Hieman napakammin olisi vielä voinut pysähtyä, mutta vauhtiin nähden ok. Sitten jätin seisomaan ja siitä luokse + maahan ja vapautus takapalkalle. 
 Kaukokäskyt junnaa paikallaan, samat virheet kerrasta toiseen. Jumii ekalla, pomppaa liikaa, ääntelee… Tähän pitäisi saada joku ajatus. Se voisi olla vaikka liikeratojen vahvistaminen olkkaritokoissa, välillä pidempää matkaa kertaluontoisesti ja pihalla/treeneissä vaihtoja ihan lyhyeltä matkalta apujen kanssa. Namivahti on jees, se kannattaa käyttää lyhyen matkan harkoissa. Pidemmällä matkalla liian suuri vaara, että koira kähveltää namin tai pari. 
   Ruudussa Ur livahti matkaan jo virittelysanasta, mut annoin mennä kun eteni niin hyvin. Hieman hapuillen loppumatka. Naksautin ja Leena heitti lelun vierestä palkaksi. Toisella kerralla joko näytettiin tai sitten ei näytetty, en muista, kuitenkin taas naksu ja lentävä lelu. Lopuksi vielä lelu valmiiksi ruutuun ja yksi lähetys sinne. 
   Metallinoutokapulalla ensin yleistä ilonpitoa ja lopuksi yksi viritelty tuontipätkä (koira ja kapula apparille, hetsausta, appari antoi kapulan koiralle), jossa palkka reippaasta laukasta. Hyvin nosti viimeisessä laukalle, vaikka tuossa vapaassa kapulaleikissä ei meinaakaan millään laukata. 
   Tunnariin taas siten, että koira nuohoaa ensin runsaasti nameja maasta. Reagoi nyt tosi huonosti omaan, mutta ei kuitenkaan haksahdellut pahemmin vääriinkään (kerran yritti ottaa, josta kielsin ja kesti sen hyvin). Ekalla kerralla ei siis ottanut mitään (pl. toi josta kielsin), toiselle lähetykselle hajustin kapulaa paremmin -> otti hyvin. Ja kolmas lähetys vielä onnistuneesti. Mutta tässä virejutussa ollaan tosi kiinni. Näitä pitää vaan tehdä Urholla kyllästymiseen asti, ihan järjettömästi rutiinia. Siten se alkaa hiljalleen kestää myös hieman korkeamman vireen. Ehkä. 
   Hyppynoudossa (toko) nyki heitosta ja palatessa jännäsi hyppyä, muuten erittäin ok. Paluuhypyt rentoutui vähän toistoilla ja nykimiseen auttoi välipalkkaus heiton jälkeen. 
   Lopuksi vielä kertakokeiluna ruutu, jossa palkka valmiina. Sinne mänt mutiainen :) 
   Pk-esteillä tein hypyssä vinoja heittoja ja kannustin tulemaan paluun reippaasti esteen ohi. No arvaahan sen sitten miten Ur ajatteli homman toimivan myös vinoesteellä… Sinne lopulta pari onnistumista seuraavanlaisella systeemillä: koira ja kapula apparille suoraan linjaan esteeseen nähden, minä vinoon esteeseen nähden jotta näen koiran koko kulkumatkalla. Kutsu tuoda kapula ja vahva kiipee-käsky jos yrittää kiertää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti