lauantai 29. maaliskuuta 2014

Muditoko, Varkaus


Seuraaminen ("käskytettyä voita") huonoa, häröilevää. Loppua kohden paransi, sentään. Urho tuoksujen vallassa ja jouduin muistuttamaan monta kertaa asiasta - väärä lähestyminen asiaan ylipäätään. Vinkkinä ottaa askelsiirtymiin eri käsky ja jaksottaa käsky/tekeminen paremmin. 

Luoksetulo liikkeenä ja se meni yllättävän hyvin. Loppupätkää pitää silti muistaa treenata myös, että lähtee maasta vielä voimalla. 
Ruutu ei mennyt kummoisesti, välillä juoksi sinne ok, välillä meni ties minne. Näytettiin pallon vienti ja ei näytetty. Seurasin Lumon treeniä ja ruutu oli paljon paremmin Lumolla hanskassa vaikka ovat ymmärtääkseni aloittaneet ruudun treenaamisen vasta jokin aika sitten. Jotenkn taas vahvistui ajatus, että ruutuun täytyy alkaa ottaa ruokapalkka, pallo ei näytä oikein edistävän oppimista. 

Tunnarissa epätasaisuutta, tutut virheet näkyvillä. Tietää mitä siinä tehdään, mutta ei saa pidettyä itseään kasassa sen tekemiseen vaan räpsii. Oman kapulan sijaan Urho olisi hakenut nenäänsä mielummin narttukoiran tuoksua ohjaajien vaatteista, ja tästä kun kunnolla huomautin, niin teki paljon paremman tunnarin perään. Outoa, normisti olisi olettanut, että ei tee enää oman etsimistä kunnolla jos liikaa huomauttelee. Vaan ehkäpä tämä tuli aiheesta ja koirakin sen jotenkin tiesi. No, ehkä ei kuitenkaan, mutta oli oikea-aikaisesti osunut palaute. 

Kaukot "omalla tyylillä" jees, siis mulle riittävällä tavalla jees :) 

Metallia ihmeteltiin enemmän, että mikä siinä häiritsee Urhoa kun kuitenkin mielellään tekee hommaa. Ottaa kapulan mielellään, kantaminen vain on sellaista va-ro-vas-ti leuka pystyssä menoa. Ottaa ensinnäkin kapulan tosi syvälle suuhun ja siellä se sitten kalisee löysässä otteessa. Muut ehdotti että isot laipat tulee lähelle silmiä ja Ur varoo sitä, mut en oikein uskonut koska ongelmaa on mielestäni muunkinlaisilla kapuloilla. 

Hyppynoudossa (pk) mennessä kosketus ja paluun taisi ekalla tempaista hyppynä - ja kolisteli ihan reilusti.

Oili kävi humppaamassa lyhyesti, seuraamispätkä ja jääviä + luoksetulo (kai?). Otti alkuun aika paljon painetta uudesta paikasta. Nyt kun Oililla on tottisteltu vähemmän, niin näyttää itseltäkin unohtuvan porokoiran käyttöohjeet.

Kuva: S. Hyyryläinen


Kuva: S. Hyyryläinen

Kuva: S. Hyyryläinen





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti