sunnuntai 26. syyskuuta 2010

PEJÄ Joensuu 26.9.

Koepäivä vol.2, muttei ollenkaan kääks, vaan oikein kiva ja rento olo. Tavoitetta en taida enää uskaltaa paljastaa, sillä ylitimme sen roimasti saamalla kokeesta HYVÄKSYTYN tuloksen! Sen vain sanon, että tavoite oli jotain paaaljon vähemmän. Mut ei ollut helppoo ei, juurikin koko 40min käytettiin, osa meni harhailuihin ja parissa kohtaa pistettiin ihan juoksuksi että ehdittäisiin etiäppäin.

Etsintäruudussa Oi lähti nätististi liikkeelle ja veti pian vasempaan jäljelle. Sinne mentiin aika pitkään, ruudun ulkopuolellekin, jossa koira nosteli nokkaa ja näytti epävarmalta. Lopulta kuului käsky takaisin ruutuun (tai janalle, miten se nyt menikään). En tajunnut heti, että kyseessä oli takajälki, vaan palasin itse edellä takaisin ja lähetin koiran uudelleen. Nyt oikealle ja varman oloisesti eteenpäin, sitten takaa kuului autojen starttaukset ja tuomari kera ratamestarin huurruuttelivat pois. Oli vain minä, koira ja metsä - ja kas, siinäpäs on ensimmäinen esinekin (hanska) :) 

Jälki vei kohti hakkuuaukkoa, juuri ennen sitä koira kääntyi vasempaan, juuri kun olin varma, että nyt tulee se maastonmuutos. Ei tullutkaan. Piakkoin tuli toinen esine (paperinen karkkirasia). Sitten mentiin eteenpäin ja hiljalleen meno muuttui epävarmemmaksi. Pistin matkalta jotain paikkoja mieleen missä mielestäni koira oli jäljestänyt vielä kunnolla. Jotenkin koira kääntyi taas vasempaan, meni tielle ja jäi ihmettelemään. Okei, täällä (meidän) jälki ei mene. Jos menisi, niin koira kyllä veisin napakasti tien yli. Palattiin tien laitaa takaisin päin, toivoin jäljen taas nousevan. Joku jälki nousi ja meni tien yli, mutta koira kulki liian löysästi. Tiesin, että täällä on liikkunut sienestäjiä (näin sen jo kokoontumispaikalla), mutta pakko oli vaan yrittää luottaa koiraan. Oili vei pari sataa metriä syvemmälle metsään ja alkoi kääntyä kohti kokoontumispaikkaa, ja nenä ihan liikaa ylhäällä. Lopulta päätin sanoa kiitti vaan, mutta nyt mä näytän minne mennään. Oilikin näytti vähän helpottuneelta, kun siltä otettiin vastuu pois. 

Palattiin (puolijuoksujalkaa) tien lähelle, otin koiran irti ja annoin koiralle käskyn etsiä jälkeä tien laidasta, oletin sen menevän tien yli ja nyt nostettaisiin sitä metsäänmenopuolelta. Tää kohta oli erityisen hieno!! Oi eteni suorassa linjassa eteenpäin, nenä maassa ja ihan oikeasti ETSI jälkeä. Ja pian jotain löysikin, klikkasin koiran liinaan ja jatkettiin eteenpäin. n.100m jälkeen jotain haparointia, koira meinasi mennä vasempaan, mutta kaartoikin sitten pois ja jäi tarkistelemaan jotain... hmmm. Otti kuitenkin uudelleen suunnan vasemmalle ja sinne mentiin, meno varmeni askel askeleelta. Ja tuli esine!!! (hanska). Olin ollut jo varma, että aikaa ei enää ole ja nyt meillä oli minimimäärä esineitä (3) taskussa. Ehkä meillä olisikin vielä hitusen aikaa? Välillä melkein juoksin koiran perässä - tai siis juoksin. Tuli neljäs esine (sukka), melkein teki mieli jättää se siihen ja vain juosta eteenpäin, mutta Oili näytti siltä että palkka tänne ja vähän äkkiä. Juujuu, tässä pikkukoiralle nami ja eiköhän mennä eteenpäin. Tiesin, että meiltä oli hukkaharhoille jäänyt yksi esine, joten tämä oli todellisuudessa viides, eli jälkentekijä on lähellä, pian koirakin nosteli nokkaa ilmavainulla sen merkiksi. Ja samalla minäkin näin jotain maalimieheltä näyttävää. Koira irti, hakukäsky ja koiran lähetys tuulen alapuolelle. Aika heiveröisesti Oili lähti ilmavainulla hakemaan, oli kai niin imuttunut jälkeen. Mutta reagoi koko ajan vahvemmin ja lopulta kiemurteli maalimiehelle ja siellä ehti haukkua muutaman ilmaisuhaukun kunnes olin jo itsekin vieressä. Herranpieksut kun mä olin tyytyväinen! Mikä työvoitto! En todellakaan uskonut meidän pääsevän näin pitkälle tällä jäljellä. Sitten ihmeteltiin aikaa ja sen riittävyyttä, muutenhan meilllä oli hyväksytyn tuloksen palikat kasassa: 4 esinettä ja jäljentekijä. Mutta se aika riitti! :D Oilille pitää tietty antaa pisteet hienosta työstä, mutta pari pistettä tulee kyllä mullekin kun tajusin käyttää päätä ja taktikoida hankalassa paikassa - ei huano!

Laitetaas nyt vielä ne tulosspeksitkin:
Jäljen ylösotto hyvä
Esineet 4/5 hyvä
Henkilö hyväksytty erinomainen
Loppuarvosana hyvä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti