sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Lappalaiskoirien pk-mestikset, 9.9. Siilinjärvi

Aloitettiin paikallamakuulla (EH/H?), vinkui lähes läpeensä, mutten ok. Seuraaminen (T?) lähti huonosti liikkeelle, kovasti haahuili ekalla suoralla, palatessa paransi ja sakara meni jo jees. Henkilöryhmässä taas haahuilua. Lisäkäskyjä kului reippaasti. Jäävät hyvin (EH:t?), luoksetulossa tuli puoliksi sivulle, puoliksi suoraan, josta vielä korjautin sivulle. Maahanmenossa vinkui kun kävelin pois. Tasamaanouto (T/H?) oli jännitysnäytelmä... kapula holahti pieneen kuoppaan ja Oililla meni tosi kauan sen löytämiseen. Oi lähti myös etsimään sitä vähän liian kaukaa, joten koiraa piti kutsua takaisinpäin. Aika tuntui ikuisuudelta, mutta ei siinä auttanut kuin odotella. Lopulta sai käryn kapulasta ja palautti vieläpä laukkaan nostaen (!) ja hienosti suoraan eteen. Hypyn (P) kiersi mennessä, paluuseen annoin uuden hyppy-käskyn ja se hyppäsi kapula suussa, jes! A-esteen (puuttellinen 0) kiersi molempiin suuntiin, siinä käytin myös toisen kiipee-käskyn, mutta ei auttanut enää kun koira oli jo niin lähellä estettä eikä saanut kerättyä vauhtia/itseluottamusta hommaan, palautti sitten kapulan ilman esteosuutta. Eteenmeno (E) oli sanalla sanoen täydellinen, teki maahanmenon vieläpä nokka menosuuntaan. Oi ei ole ikinäkoskaan treeneissäkään tehnyt noin upeaa eteenmenoa. (Useissa arvosanoissa kysymysmerkit, kun ei noita pysty tallentamaan muistiin siinä arvostelua kuunnellessa) Lopputulos kutkuttava 70p, mutta se riitti maastoon! JES! Kiva fiilis oli kyllä tehdä Oilin kanssa tottista ja sen minkä se teki, niin se teki HYVIN. Ihana töhö-täti :) 

Maastossa odoteltiin aika pitkään omaa vuoroa. Sitten se tuli ja siirryttiin autoilta parisataa metriä eteenpäin radalle. En muista kummalta puolelta aloitin, mutta nihkeästi homma lähti joka tapauksessa liikkeelle, Oili olisi halunnut juosta keskilinjan suuntaisesti tuulen alapuolelle radan loppua kohti. Jouduin pakottamaan sen eteen-käskyllä kohti etukulmia, ihan tervanjuontia oli se homma.. Teki jonkun pitkän käynnin vasemmalla, toisella samanlaisella nosti ukon aika läheltä takakulmaa. Seuraavalla pitkällä hävyksissä ololla oikealle nousi suoraan edestä (oltiin keskilinjalla n. 70metrissä?) toinen maalimies. Yksi ukko jäi siis väliin umppariin vasemmalle radan alkupuolelle (ei kulmassa), sieltä kysyttiin varmistus, että koira ei ollut käynyt piilolla - ei ollut ei. Ilmaisuista ekasta erinomainen, toisesta eh kun kävi tosi reippain ottein hyppäämässä sylissä + pussaamassa lähestyessäni maalia. Työskentelystä lähti jonkinverran pisteitä ja loppupisteet henkilöetsinnästä 160, eli siis näillä oltiin jo kiinni koularissa :) Lähetykset oli nyt kyllä ihan hanurista. Ensimmäisellä ukko-käskyllä koira tuijotti tyhjää, toisella sama juttu, vasta kun kolmannella kerralla käskin eteen, niin koira nytkähti liikkeelle. Ilmeisesti olen niin paljon korjaillut Oilin pistoja, että se reagoi siihen nyt näin. Vähän on jo mielessä lisäjekkuja ;) 

Esineruutu oli tien toisella puolella suhteessa hakurataan ja meni sanalla sanoen hienosti! Tuuli kävi oikealta, joten lähetys vasenta laitaa, sinne koira teki suorahkon (hiukan ruudun ulkopuolelta vauhtia ottavan) piston, bongasi takakulmasta esineen ja toi mulle. Harmillisesti Oili otti alkuun huonon otteen esineenä olleesta lapsen kengästä (riiputti ohuesta remmistä) ja kenkä putosi kyydistä puolivälissä. Oi otti puolen sekunnin miettimishetken kengän vieressä ja sitten onneksi esineen kunnon otteeseen ilman erillistä käskyä ja toi reippaasti loppuun saakka. Piste lähti tuosta kauneusvirheestä tuonnissa, eli esineruudusta 29 p.

Oili-täti odottaa palkintojenjakoa.

Kaik yhes koos 70+160+29=259p ja siis kakkostulos ja koulari HK1. Koko alokasluokan hakukokeessa sillä irtosi sija 3/5 sekä lappalaiskoirien joukosta haun rm2 - kai? Ihan en ole varma noista rotumestissäännöistä. Pytty, ruokaa ja käsityönä tehty hieno lappalaiskoirakirjanmerkki käteen joka tapauksessa tyrkättiin :)

Oli muuten ihan äärimmäisen mukavat ja hyvätunnelmaiset kokeen. Niin, ja treenikaverimme lapinporokoirapoika Raiku (med Leena) sai myös JK1-koularin jäljeltä, jes jes jes! Kaikkiaan lappalaiskoirat tekivät hienosti tuloksia, seitsemästä osallistujasta neljä sai koularin.

1 kommentti: