torstai 11. lokakuuta 2012

Jäljestämistä ja tottelua

Jälkeä puistonurtsilla. Oilille reilusti namitettu suora myötätuuleen, pari kävelytien ylitystä ja yksi tuoreempi harha. Ajo aika tuoreeltaan sekin. Ajo hirveellä hingulla häntä koipien välissä, pikkukoiralla oli palo nameihin ja jälkeen, mutta myös kova ahdistus kun mudi huuteli puussa työnjaon epäoikeudenmukaisuutta. Harhaa en huomannut, liekö positiivista vai ei. 

Urholla tottelua ja ei taas mennyt oikein putkeen. Vaadin alussa hiljaisuutta "seuraa" käskystä ja mudi meni jumiin eikä osannut enää liikkeestä istumista. Kaikki jäävät räpeltäen läpi isojen apujen kera. Olen tainnut nostella liikaa virettä hallitsematta kokonaisuutta, pakka leviää käsiin. Urholle lopuksi vielä lyhyt jälki. Sen keskittymiskyky jälkeen on kyllä tasan nolla. Motivaatiota oli jonkin verran, mutta kuten kaveri sanoi, niin 3sek jaksaa keskittyä ja sitten katkeaa. Minkä menee hyvin, niin menee tosi hyvin, tarkasti ja syvähköllä nenälläkin, mutta sitten taas pätkää ja sohlaa mitä sattuu. Aika koominen otus. 

Illalla vielä kenttätottiksia, nyt otin Urholla toisen systeemin. Ihan jo se, että en varasta/irrotuta palloa lennosta, vaan istutan, siirryn itse koiran sivulle, irrotus ja "seuraa" toimii paljon paremmin. Homma oli tasapainoisempaa. Myös jäävät toimi paremmin. Luoksetulo vauhdikas ja suoraan. Ja mikä kivointa, sain kosketushyppyyn sellaisia toistoja mitä kaivattiinkin. Vein sen nyt ihan esteen taakse seisomaan ja näin miten se alkoi tarjoamaan ponnistusta siinä (väärin) oppimassaan paikassa, siirsin vielä lähemmäs ja siitä vauhditon (ja turvallinen!) hyppy reilulla kosketuksella yli. Parit ilman patukkaa ja pari patukan kanssa. 

Oilille ehkä vähän liikaa tekemistä, kävi 3 kertaa kentällä. Ekalla seuraamispätkiä naksutellen, vähän häröili kun kentällä oli paljon tapahtumia (monta eri ryhmää treenaamassa tottista tai puruja). Jäävissä ei istunut ekalla, muut oikein. Nouto ok. henkilöryhmässä vähän katkeilua, mutta toistoilla ok. Toisella satsilla 9mm paukkuja, ensin syöttelin, sitten seuraamisessa, jossa vähän ahdistui ja katkaisi kontaktin. Uusinta vielä ja siitä ei enää kontaktikatkoa. Paikallamakuusta lähti oudosti ennen kuin edes ehdin pysähtyä, ihan kuin olisi tehnyt luoksetuloa. Vein moittien takaisin ja siitä ok pysyminen myös paukussa. Vielä pitää paukutella, niin tottuu laukauksiin paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti