maanantai 1. lokakuuta 2012

Tottikset

Ihan alkuun, ennenkuin muut olivat tulleet kentälle, kokeilin Urholla miten se suhtautuu jos naksuttelen sille omasta aktiivisuudesta. Tulos: eipä paljon mutiaista kiinnosta! Urho kulki hölmistyneenä mukana, ihan löysänä, kävi välillä seuraamispaikassa/sivulla, josta naks > nami, kunnes lopulta totesi homman ihan typeräksi ja juoksi vesilammikolle juomaan. Minä puolestani juoksin sitten ryntäillen poispäin, aina metsän puolelle ja näin kuinka mudi pojottaa edelleen tyynen rauhallisena lammikolla. Kutsuin lopulta koiran luokse ja vaihdoin käskymuotoiseen tekemiseen, jolloin Urho oli heti innoissaan messissä. 

Varsinaisella hukilla Urholla seuraamista, Riikka naksutteli. Pääosin tänään namipalkalla, niin seuraaminenkin oli varsin siistiä ja perusiloista. Juoksu edelleen hankalaa, sitä ei ollakaan ajatuksella treenattu aikoihin. Pitkä luoksetulo hyvä. Nouto vauhdista palloon. Häiriönä pieni juoksenteleva ihmispoika, johon urho ei positiivista kyllä kiinnittänyt mitään erityisempää huomiota. Toisella setillä jäävät läpi. Istuminen ja maahanmeno buenot, seisomiseen ensin muistuttelua peruutellen ja sitten vasta ns. liikkeenä > hyvä :) 

Oili ilmoittautui Viksu-villakoiran kanssa ja sitten meni paikallamakuuseen vinkumaan ja volisemaan. Seuraamisen pitkä suora lähti huonosti, harhautui heti etsimään maasta makupaloja.. Huomautus, korjaus ja loput meni hyvin. Palkkasin käännöksistä ja perusasennosta. Hitaassa ei pidä kävellä liian hitaasti jottei tarjoa istumista. Nouto innokas, hauskaa että noudon (650g) palautus alkaa vakiosti olla laukka :) Henkilöryhmä ok, myös koirahäiriöllisenä. Ohi kävelleen hoffin yhtäkkiseen vahtihaukkuun piti Oilinkin tosin vastata huudolla, mutta sitä saattoikin jo pitää ylivoimaisena häiriönä - häkellyin tilanteesta itsekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti