sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Kaupunginvarikko

Oililla kaksi maalimiestä ja häiriöhenkilöt molempien maalimiesten lähellä. Toinen häiriö paukutteli metalliputkia ja toinen käveleskeli edestakaisin, molemmat Oi noteerasi, muttei alkanut ilmaisemaan vaan haki piiloutuneiden hajut ja ilmaisi vasta ne. Homma meni siis just niinkuin pitikin :)

Urholla haettiin vahvistettiin pituuksia, nimittäin pistojen ja ilmaisujen pituuksia. Neljä pistoa haamujen kera ja perillä (noin lukuina) 20-40-50-10 haukkua. Koiran syvyysnäkö osottautui taas erinomaisen huonoksi ja miltei kaikilla pistoilla Ur kurvasi viimeistään 20m ennen "päätepysäkkiä" johonkin suuntaan sivuun. Yritystä, intoa ja motskaria oli tosi kivasti, joten en kummemmin puuttunut noihin kaarteluihin kun perusmeno maittoi. Ilmaisut hyviä, hauskan huomion toinen maalimiehistä kuitenkin teki: Urho ei katso maalimiestä silmiin tai ole siihen kontaktissa muutenkaan ilmaistessaan, vaan haukkuu aina ohi jompaan kumpaan suuntaan. Seisovaa maalimiestä se näytti haukkuvan enemmän kohti kasvoja, mutta nämä samassa tasossa olevat meni tosiaan sivuhuudannalla. Samoin lähetyksissä Timo teki huomion, että Ur "väistää" lähetyskättä ja pyrkii siitä sivuun, eli liikaa vasemmalle. Kun lähetän sen liioitellusti oikealle, se lähtee juurikin suoraan eteenpäin. Toi ilmaisun kontaktittomuus on hiukan omituista, koska koira on siinä toisaalta perin pedättyväisen oloinen maalimiestä kohtaan, mutta vetää samalla kerrassaan hyvää ilmaisuhaukkua. Hassu otus Urho!

3 kommenttia:

  1. Moi! Joko työ ootte muuttanu :)? ja saitteko rempattua?

    VastaaPoista
  2. Joo, muutettu on ja remppakin on voiton puolella. Tervetuloa kahville jos Kanervalan suunnalla kuljette :)

    VastaaPoista
  3. Se, että Urho ei ota katsekontaktia maalihenkilöön, on ihan normaalia ja hyvä asia. Urho ei halua painostaa ja dominoida ihmistä haastamalla katsekontaktilla (tai tulemalla haastetuksi). Siksi se haukkuu "ohi". U haluaa vain ilmaista nätisti ja rauhassa :-).

    VastaaPoista