tiistai 26. huhtikuuta 2011

Tottikset

I h a n a a treenailla, kun on sulaa, kuivaa (joskin myös vähän pölisevää), valoisaa ja lämmintä! Mulla oli ottaa kaveriksi lpk-kimppatottiksiin vain mudi, sillä Oili jatkoi pääsiäisreissulta Lammille juoksuhoitoon, ja treenailee siellä ilmeisesti erittäin ahkerasti kerjäämistä, esitiskausta ja kompostointia. 

Ekana Urholla leikkiä, joista syttyi koira, muttei oikein emäntä - en tiijä, ei vaan oikein löytynyt iteltä tatsia. Edellisenä iltana olin todennut koiralta kadonneen maahanmenon, ihan tyhjää vain kolisi Urholla päässä kun kuuli "maahan". Suunnitelmana oli ottaa namilla ja naksutellen maahanmenon muistutuksia, mutta jostain syystä yritin samaa leikin keskellä ilman nameja ja naksua. Ehkä noin yksi kappale onnistui ja sitten alkoi mudin päässä taas humista, ei mennyt maahan, tai sitten meni maahan ja haukahti oikein painokkaasti, eli siis kiroili ja meni maahan. No eihän se nyt käy. Kun viimein tuli haukuton maahanmeno, niin äkkiä lopetus. Seuraavassa satsissa sitten suunnitelman mukaisesti ja heti alkoi maahanmeno toimia. Välissä vähän myös seisomisia ja sen jälkeenkin maahanmenot onnistui taas. Ilmeisesti Urholla vaan välillä hirttää jostain kiinni? Varsinkin jos tulee viettiä. Pitää muistaa naminakkinaksutella näitä eri asentoja taas. Vanhaa linttanaa kenkää testailtiin noutoalkeissysteemillä, olisko siitä meille peko-käyttöesineeksi. Kyllä Urho ihan sitä otti ja toi, mutta ihan paras mahdollinen se ei ollut; Ur otti siitä helposti pelkästään hellän etuhammasotteen. Joko täytyy kaivella sille joku vielä parempi esine, tai sitten naksutella Oilin tiskiharja myös Urhon käyttöön. Nyt Ur ottaisi tiskiharjasta otteen mieluiten siitä harjaosasta..

Loppuun paikallamakuu yksistään (olin selin, mutta vain muutaman metrin päässä), välipalkkasin kerran. Piippaili kun Aihki pinkoi lentävän pallon perään, muuten ok. Eteenmenolelun vientiä ei oletettavasti nähnyt, lähti silti oikein mainiosti :)

2 kommenttia:

  1. Onko Oililla taas juoksut? Miten miusta tuntuu, että vasta oli? Onko sillä kuin tiheeseen tahtiin? Sinnalla oli tää kahden ekan juoksun väli 10 kk, mutta en tiiä vieläkö se siitä tihenee.

    VastaaPoista
  2. Oili juoksee aika tarkkaan 2 kertaa vuodessa, eli 6-7kk välein. Tietääkseni toi on lappalaiskoirilla aika yleinen kierto. Mieluusti ottaisin paljon harvemman välin :)

    VastaaPoista