keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Maneesitottis

Alkuun ihan tavisseuraamista, siirsin pallon kainalosta vas. käteen, Urho ei edes tajunnut siirtoa. Helpompi palkata siitä heittämällä pallo kymmentä vaille tasaan. Tai helpompi ja helpompi, vähän liikaa meinasi mennä varttia vaille. Mudin pää se vaan hakkaa reiteen, olkoon. Kainalopallo ei sitä ainakaan korjannut, katsotaan josko nyt käsipallo korjaisi. Epäilen. Juoksuja katsottiin myös, sitä pomppimista. Menee paremmin kun muistaisin liikuttaa kättä normaalisti. Vaan treenaamalla parani, kas kummaa :) 

Lyhyt paikallamakuu ja sen jälkeen seuraamisia+kontaktia toisen koiran kanssa - hyvin! Luoksetulo bueno. Lopuksi sain taas todeta, että liikkeestä istuminen ei pelaa. Vaatii jonkun ihmeen millin tarkkuustaajuudella äännetyn käskyn, eli siis ei vaan osaa. K_o_t_i_t_r_e_e_n_i_ä_!

Ja hei, mä alan jopa tykkäämään auto-vietti-auto -tottiksesta :D

Ormanneito, Urho ja Oili jouluaattona 2011.

2 kommenttia:

  1. Mitkä käskyt sulla on istumisessa, seisomisessa ja maahanmenossa? Mulla oli ennen istu, seis tai seiso, ja maahan. Hiski ja Sulo meni sekaisin. Vaihdoin istumisen paikka-käskyksi, niin johan alkoi pelittää. Murulla ollut alusta asti paikka, seis, maahan, eikä ole mennyt sekaisin. Lisäksi treenaan kaavamaisesti, aina siinä järjestyksessä, missä liikkeet on kokeessa eli istuminen, maahanmeno, seisominen. Rutiinit helpottaa koiran työskentelyä. Toko on sitten eri asia. Mulla myös käytössä erilainen koksetuspalkkaus ennen joka liikettä. Ennen istumista (eli seuraamisen jälkeen), rapsutan päästä samalla, kun kehun. Ennen maahanmenoa silitän selästä. Ennen seisomista rapsutan rinnasta. Merkit auttaa, suosittelen. Ja siis treeneissä aina ennen kyseessä olevaa liikettä tuo rutiini.
    Terkuin Terhi

    VastaaPoista
  2. Istu, maahan ja top, eli eivät ole kovin samanlaiset. Istu-käskyyn voisi kyllä miettiä jotain vaihtoehtoakin, sillä nythän tulla nykyisellä tulee aivan liikaa "kulumista" kun onnistumisprosentti on niin pieni. Ja istu on muutenkin sellainen arjessa hoettu käsky.

    Ennakoivia vinkkejä olen joskus yrittänyt ajaa sisään, mutta kun ne sitten aina unohtuu. Hyvä muistutus!

    VastaaPoista