tiistai 29. toukokuuta 2012

Tottista ja jälkiä

Minnan kanssa Onttolassa. Ensin poljettiin koko porukalle jäljet, sitten tottis/tokoiltiin. Koirien näkökulmasta siis eka tottis, sitten jälki. 

Oili kävi kentällä vain kuuntelemassa vähän laukauksia (6mm, kaikki ok) ja tosi lyhyesti seuraamassa + juoksenteli A-esteen pari kertaa ees-taas mun ja Minnan välillä. 

Urho teki ensin Martin kanssa kehääntulon, meni hyvin kunhan muistin nostattaa vireen lelulla ennen aloitusta. Palkka suoraan kehääntulosta. Pojat paikallamakuuseen ja Minna kävi hakemassa siihen myös Voiton mukaan. Piipitteli vähän kun menin piiloon, muuten ok. Seuraamisia pienet pätkät, luoksetuloa yksi takapalkalle vapauttaen (oli hyvä), liikkeestä maahan kertaalleen ja liikkeestä seisomista useampi toista vahvistaen pysymistä paluussa (pysyi hienosti). Seisominen taisi pari kertaa mennä istumiseksi, mutta kun sain käskyn "taajuuden" kohdilleen, niin toimi; on tää herkkää.. Kaukokäskyissä vähän jumimista ja vähän ennakointia, kaikkiaan mielentila vähän väärä, mut ei mitään kunnon jumia kuitenkaan. (Toim. huom. iltaruualla teki upeat täydelliset kaukot!) Urholle otettiin myös paukkuja leikin lomassa sekä seuraamisessa, pienet niiaukset/höristelyt se tekee, muttei mitään fataalia. Lissee vuan paukkuja kehiin, niin saadaan niihin immuniteetti :) 

Urho sai jäljestellä eka. Vieraan tekemä, n.400m simppeli jälki muutamin esinein+kepein. Ajettiin varsin tuoreena, mikä näkyi metsässä sivussa ajamisena, mutta karummalla alustalla hiekka/sora/jäkälikkö tarkensi hyvin. Alku taas takkuinen, janalla piti käydä p-skalla.. ja muutenkin hutera nosto (> nostotreeniä). Loppua kohden paransi kokoajan ja lopuksi oli jopa oikein kivaa roikkua Urhon liinan päässä :) Esineiltä jatkot myös taas takkuisia. Yhdellä esineellä päätettiin vain odottaa koiran omaa aktiivisuutta -> ei mitään. Sitten otin askeleen eteenpäin, oikeastaan parikin askeletta ja Ur lähti liikkeelle, nappasi jäljen ja jatkoi hommia. Seuraavalta esineeltä lähtö jo huomattavasti aktiivisempi :) Eli näin me koitetaan nyt jatkaakin. 

Oilille nostoharkkaa x 2. Nosteli ensin jotain muita jälkiä, mutta meni lopulta siitä varsinaisesta ohi. Reagoi vähän, muttei "imaissut". Palattiin takaisin ja sitten onnistunut nosto. Toinen nosto erinomainen :) Jäljet oli lyhykäisiä pätkiä joissa palkkapurkki lopussa, mutta sielläkin etenkin jälkimmäisellä Oi ehti jo tupeltaa harhalle...

Näistä karkeloista saatiin vähän kuviakin:

Oili ja persasento!

Poikolainen venyyyyy.

Oi seuraa.

Pojat paikallamakuussa: Martti (vas.), Urho, Voitto.

Urho seuraa hienosti ja sitten...

... puikkaa!!!

Voitto ja maailman ihanin esine.

Martti, "työnteko kuivin suin on teeskentelyä".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti