tiistai 26. kesäkuuta 2012

Monitoimitreenit

Koska saimme vieraita etelästä, ja vieläpä treenilinjaisia, niin pykäsimme pystyyn pienet ja kevyet 7 tunnin harkat. Ohjelmassa koirille hakua, jälkeä ja tottista, ohjaajille välissä motivointihetki makkaranpaiston ja muun herkuttelun muodossa. Treenauksessa porokoirat Arwo, Kaiku, Raiku, Aihki, Aika, Oili ja tottunut porokoiraporukan kuokkija mudi Urho.

Urholle omatekemä tiepohjajälki, alle 100m. Loppupuollella saman ikäinen harha. Nakkeja joka 3. askeleelle. Ihan pihalla alussa, sitten alkoi bongailla nakkeja (joissa tosin muurahaisia) ja pääsi jyvälle. Söi yhteensä ehkä 3 nakinpalaa, mutta ei haittaa kun kuitenkin niiden avulla keksi lopulta homman idean. Lopussa varsin hyvä 20m pätkä, muuten huteraa. Harhan merkkasi ja olisi muutenkin mielinyt metsän puolelle kun sieltä tuli toisen jäljentekijän hajuja.

Oili A-esteellä
Kuva: Leena K.
Oilille ajatuksissa pelkkää ilmaisua, mutta tuli siitä vähän pistotustakin. Ja tokihan, kun tarkoitus on harkata ilmaisua niin Oili päättää ekalla maalilla olla hipihiljaa... Siis täh!? Juoksi maalille, bongasi maasta jonkin hajun jota tutki piiiiiitkään, sitten kävi kusella, kieriskeli ja lopulta meni ilmaisemaan normaalisti. Omituista. Toinen ukko oli itseasiassa tuplamiehitetty, seisovalla maalimiehellä oli pieni lapsi selkärepussa. Ihan siistit haukut. Kolmas peitetty ok. Neljäntenä toinen otto aikuinen+lapsi-kombinaatiolle, ok sekin.

Tottiksissa Oilille ensin leikkiä, sitten vähän seuraamispätkää, mukana juoksu+hidas+henkilöryhmä. Yksi kunnon katko pitkällä suoralla, lipesin "alta pois" ja jatkolla teki hyvin. Noudot kaikki (tasamaa, hyppy, vinoeste) mukavasti. Yksi "vauhtinouto" myös, eli siis koira ja kapula avustajalle, itse etäälle ja sieltä koira tuontikutsulla kapulan kanssa luovutukseen. Hyvä vauhti :) Paikallamakuu poikaseurassa (Kaiku & Raiku).

Urho A-esteellä
Kuva: Leena K.
Urho teki myös tosi hyvällä fiiliksellä omat hommansa. Vähän seuraamisia, kivoja. Jäävät kaikki oikein ja kun näin ne illalla vielä videolta, niin joko ne oli ihan sairaan hienot, tai sitten kuohuviini sai ne näyttämään sairaan hienoilta :D Hyppynouto epävarmasti ja kosketuksin, mutta kuitenkin ihan jokseenkin suoritusvarmasti. Hyppynoudossa ei ottanut paluussa kunnon vauhtia ja valui alas. Uusinnalla hyvä. Loppuun pitkä luoksetulo suorapalkalla.

Leena nappaili treeneistä kivoja kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti