keskiviikko 29. elokuuta 2012

Tottis ja esineruutu

Oilille aluksi lyhyt leikkihetki kentällä, sitten Raikun kanssa pk-tottiskaavio läpi. Oili aluksi paikallamakuuseen. Oili vinkui ja käh-käh-kähisi läpi ihan koko homman, myös paikallamakuun (+pari haukahdusta rullaluistelijoille paikallamakuussa). Kaikki palikat sinänsä varmoja ja vauhdikkaita, mutta kokonaisuus on tosi levoton. Laukaukset ok. Eteenmenossa pyrki ekalla paikallaoloämpäreille, toisella suoraan. Ekalla maahan, palkkaus multa. Nyt pitää vaan muistaa jatkossa ottaa läpijuoksuja. Hyppynouto ok, esteellä valui palatessa alas, korjautin vauhdissa enkä uusinut enää liikkeenä. 

Urhoa nostattelin alkuun taas reilusti. Seuraamispätkässä härdellöintiä, ylivirettä ja epäkeskittymistä. Kuulemma hitaan jälkeen tekee aina parempaa, eli pitää muistaa oma vauhti mm. siirtymissä. Olin päättänyt tehdä pääosin palkatta aina eteenmenoon asti, mutta jäävissä seisominen hukkaantui kokonaan (liikaa viettiä, tarjosi istumista -> lisää jäävien treeniä korkeammassa vietissä), joten siinä tuli häslinkiä. Sikamakee luoksetulo! Noudot ok, Urhon silmät alkoi pullistua päästä kun palkkaa ei kuulunutkaan - hitto sehän nousee :D Myös välihaukahteluja tuli mukaan. Urholle ei ole kovin tyypillistä nostattaa itseään palkattomuudesta, joten vielä en huolestu.. Eteenmenossa sai avun siitä, että seuraamisen tapissa kävin viemässä purutyynyn kentän laitaan ja siksipä varmaan eteenmeno oli hieno, eikä koira välittänyt paikallamakuumerkeistä. Lopuksi paukkuja, pomppii pomppii, äh. Koira hyppää mun eteen ja sitä on vaikea pallottaa ajoissa ennenkuin ehtii singota. Jatkossa tehdään pallottamista vaan perusasennossa, kun se onnistuu niin otetaan mukaan liike. Nyt palkka tulee ihan väärästä asiasta.

Esineruutu meni pimeälle. 30x50 ruudussa 3 esinettä takana. Oili ekana hakemaan, oli löysää menoa eikä esinettä kuulunut. Alkoi vain kuulua metsästä jotain tupeltamista ja kähinää.. Lopulta oli pakko huutaa "tuo" ja vihdoin pikkukoira tajusi tuoda esineen mulle. Höh, tän piti olla jo ohitettu vaihe. Urho sai hakea kaksi viimeistä esinettä ja Urhon asenne alkaa olla hommaan just oikea. Se saa hakea esineitä, eikä joudu hakemaan niitä :) Ilmeisesti sekä palkka on ollut hommassa riittävää (superherkkuja ja purutyynyä) sekä tietty johdonmukaisuus on mennyt koiralle läpi (en tuskastu ja tekemiseen ei ole vaihtoehtoja).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti