keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Tottis/toko + talvisuunnitelmaa

Oikku leikki ensin. Intoa oli, muttei ytyä, kun mudi vinkui kateuksissaan lähellä ja siksi piti leikkiä ihan va-ro-vas-ti. Seuraamisia sekä jäälammikoiden että nurmikon yli, hyvin pystyi Oi olemaan välittämättä alustan vaihdoksesta. Sillähän katkeaa normisti kontakti ihan vaan siitä, että siirtyy hiekalta nurmelle. Pitkiä seuraamisia takapalkalla, jonne sinnekin oli aika vaisu kipitys kun se mudi... 

Urho sai aluksi vain rällätä patukan kanssa ja mä treenasin hermojani. Perusasentoa, ja patoamista - kai? Luoksetuloja, vauhdikkaita. Treeniseuran tultua alettiin tokoilla. Ensin ruutua alustan kanssa, jotenkin se kai meni. Mulla kädet aivan jäässä ja räpelsin namien kanssa ja ajatus katkeili. Pitkä seuraaminen, jossa paljon juoksua, meni ihan sairaan hienosti! Tuntui, että sitä voisi vaan jatkaa ja jatkaa... Palkkana ruokapurkki, toimi :) Kaukokäskyistä m-i-m peruskauraa, seisomisesta näki että epävarmaa vielä on. Muuta ei kyetty tekemään, pakkanen hyydytti. Hullua miten -8 astetta voi tuntua äkkiseltään niin järjettömän kylmältä.

Ensi viikolla alkaa maneesitottikset :) Olen huomaamatta alkanut työstää päässä pientä talvikauden tottissuunnitelmaa. Oilille vaan reipasta menoa, asennetta, pitkiä seuraamispätkiä megapalkalla ja laukauksiakin pitäisi muistaa säännöllisesti kuunnella. Tavoitteena vain saada tehtyä pelastustottis, ei enää todennäköisesti pk-tottista. Liikeosat se osaa kyllä ja ne ehtii muistutella keväällä mieleen.  
Urho voisi maneesissa keskittyä häiriötreeniin, hakea tosissaan kestävyyttä erilaisiin häiriöihin, siitä saisi huomattavasti varmuutta ja kestoa kaikkeen tottistekemiseen. Laukauksia ei maneesissa pysty treenaamaan, mutta kaikenlaista muuta äänihäiriötä kyllä. Sehän sekoaa myös esim. terävästä taputuksesta. Hyppyä, mutta siinä voi olla järjestelyhankaluuksia. Muissa treeneissä sitten tokoilua ja se tukee myös pk-liikkeiden teknistä puolta (jäävät yms.). 
Kirjoittaja pidättää itsellään oikeuden olla toteuttamatta suunnitelmaa jos nyt vaan yhtään sattuu tuntumaan siltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti