lauantai 15. kesäkuuta 2013

PAHA2, Joensuu

Vihdoinkin jatkoa Urhon pk-kokeille. Aloitettiin tottiksella (tuom. E.Koistinen) jossa kolmen hakuosallistujan kierrätys siten, että ekana meille paikallamakuu, sitten huilivuoro ja lopuksi liikkeet. Mielummin olisin tehnyt just toisinpäin :) Suluissa olevat arvosanat suunnilleen sinne päin, en muista tarkasti kuin ne mistä tuli erinomainen. Paikallamakuussa levottomuutta, vinkui paukuille, kaksi käskyä sivulle (P/T). Seuraamisen paukkuja jännitin näemmä niin paljon, että unohdin paluusuoralla juoksun+hitaan, onneksi sentään tajusin mokan just ennen kääntöpaikkaa ja sitten vaan mietin koko sakaran, että otanko ne vielä vai enkö ota?! Otin sitten ennen henkilöryhmää. Paukuissa seuraamispaikka levisi, muuten jees fiilis ja paransi loppua kohden (T). Liikkeestä istu todella nopea, pomppu sivulle (EH). Liikkeestä maahan + luoksetulo sanalla sanoen erinomainen (E). Liikkeestä seisomisessa tuli yllärinä, että siinähän palataan koiran sivulle, luulin että tehdään luoksetulo loppuun. Onneksi näin edellisen koiran suorituksen ja tajusin kysyä asiaa. Ei suurta ressiä siitä silti, kyllä Urhon pitäisi paluukin osata, mutta mudipa yllätti ja veti suorituksen puihin ihan vaan menemällä sulavasti maahan top-käskystä :D (P). Tasamaanouto ok, hiukan nyki heitossa ja sivullesiirtymässä pomppu (EH). Hyppynoudossa menossa reilu kosketus, paluun kiersi, hitautta myös, sivulle pompulla (P). Estenoudossa kiersi paluun, sivulle pompulla (P). Eteenmeno upea (E). Kehuja energisestä suorituksesta, mutta tarttis vielä hioa tekemistä viimeistellymmäksi. Yhteispisteet 76 - jee! Maastoon! 

Esineruudussa (tuom. E.Koistinen) koira työskenteli muka ihan kivasti (liian laajasti kyllä), mutta vasta n. kolmannella pistolla nousi eka esine (kenkä). Ja enempää ei sitten noussutkaan. Parit kuset ehti ruutuun ruikata. Esineruudusta 13p. 

Henkilöetsintä (tuom. V.Häkkinen) ei sujunut, vain yksi ukko nousi. Työskentely tuntui taas näennäisesti mukavalta, koira hallinnassa, lähti kiltisti pistoille, teki yliheittoja jne. Kaikki pistot paria poikkeusta lukuunottamatta vain aivan riittämättömän syviä. Jo etukulmat jäi katsomatta kunnolla kun Ur ei vaan edennyt tarpeeksi syvälle. Päätin kuitenkin olla hinkkaamatta, siitä kun ei olisi mainittavaa hyötyä. (Siitäpä ne ainoat kehut sitten irtosikin: "Ohjaaja ohjaa koiraa kauniisti ja vähäeleisesti"). Voimakas tuuli kävi takaa, joten edempää koira saisi myös paremmin ja laajemmin hajua (tosin työskentelisi sitten todennäköisemmin taaksepäin). Puolivälistä oikealta nousi lopulta maalimies kangashäkistä, loppua kohden pätkivämpi haukku (jos oikein muistan, niin siitä arvosanaksikin T). Jatkettiin matkaa ja päästyämme radan loppuun Urholta loppui viimeinenkin luottamus maalimiesten olemassaoloon ja enempää se ei olisi kyllä töitä tehnyt - jos nyt oli tehnyt kunnolla töitä siihenkään asti. Pari kertaa radalla se näytti saavan pienen käryn nenäänsä, muttei kummallakaan kerralla ryhtynyt tekemään hommia hajun paikallistaakseen. Kuvaa hyvin Urhon motivaation puutetta, sillä ei ole mitään suurta paloa maalimiesten noukkimiseen. Juokseminen on ihan jees, Kaisan totteleminen on ihan jees, ruoka on jees, pallot on jees, mutta ihan jee on myös vaan hengata messissä ja näyttää siltä että olisi muka tekemässä jotain. 58 pistettä siis saaliina henkilöetsinnästä ja arvatenkin ei tulosta näistä kemuista :) 

Jatketaan harjoituksia, koitetaan nostaa etsimisen merkitystä ja mielenkiintoa koiralle siihen. Kokonaiset kaksi hakutreeniä kerettiin tehdä ennen kokeita ja nekin taisi mennä vähän liian isoilla avuilla, eikä koiran tarvinnut käyttää kunnolla nenäänsä maalimiehet löytääkseen. Joten nyt pitää yrittää valjastaa juuri se etsiminen motivaation lähteeksi, ja sama pätee myös esineruutuun, jossa muuten pitäisi tehdä treeniä nimenomaan vierailla esineillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti