maanantai 24. maaliskuuta 2014

Toko

Paikallamakuu ei ollut kovin hyvä. Äänteli ja nousi istumaan jossain välissä. Oli kovasti häiriköitynyt vieressä alkeispaikkiksia tekevästä koirasta. Mitenkähän sitä saisi ryhdistäydyttyä tekemään monipuolisemmin paikallamakuita? Luoksetulossa erinäisiä pätkiä. Vähän huonot seisomiset ja ekalla maahanmenoon kaksi käskyä. Maahanmenot muutekin kautta treenin löysiä ja vaiheittaisia. Liekö viikonlopun pitkälliset autossa istumiset jääneet kolotuksina kroppaan? Ja maasta luokse tuli ihan erityisen löysällä ravilla. Eipä ihme kun ei oikein ikinä sitä oteta. 
Ruutuun eka näyttö, palkka avustajalta - hyvä. Toinen valmiiseen ja palkka myös avustajalta. Lähti vinoon metsään, jonne oli jo edelliseltä kerralta palkan kanssa menossa. Kutsuin pois, lähetin uudestaan ja hyvä suora meno ruutuun. Pysäytystä ei edelleenkään ole olemassa, vaan huudan vain kehut, jolloin koira alkaa bongata lentävää palkkaa. Toisella satsilla kokeilin pysäytystä ja ei voi kyllä sanoa toimivan edelleenkään.. Mut ruutuun meni hyvin. 
Kaukokäskyissä vihdoin palkka joka sopii siihen - pinaattiletut :) Riittävän isoja kiinteitä paloja ja koiran mielestä herkkua. Tottahan lihapullat tms. olisi vielä parempia, mutta piti ottaa mitä kaapista löytyi. Nyt kun Oilin kanssa tottistelut ovat vähentyneet, niin ei tule enää hankittua sopivia tottistreeninameja. Urhon kanssa on niin helppo ottaa vaan sitten lelulla. Mut nyt pitää ryhdistäytyä kun tokossa on liikkeitä, joiden rakentamisessa pitää miettiä palkkapuolikin just eikä melkeen. Niin, ne kaukot. Ilme jo parempi, paljon piti vilkuilla niitä taakse heitettyjä letunpaloja, "Onkohan se vielä siellä!?!" Vaihdot ei niin hyviä, mutta hyvä kun se ahdistus alkaa väistyä. Ihan treenien lopuksi, kun seniorikerho teki omat tottistelunsa, otin Urhon kanssa sivussa vielä kaukoja ja jessus kun teki hyvin hommia. Ihan kuin häiriöstä olisi ollut apua, Ur joutui kunnolla keskittymään minuun ja ahdistusta ei ollut oikeastaan ollenkaan. Ehkä itsekin osasin olla rennompi? 
Tunnaria kaksi erillistä ottoa (välissä ruutua), aikalailla kokeenomaisina. En itsekään saanut tietää mikä on oikea. Ekalla teki rivillä varsin pitkälliset tarkistukset, toi oikean. Toisella vielä varmempi työskentely ympyrällä ja varmasti otti oman. Vau! Tää alkais olla niinkun liike :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti