tiistai 3. kesäkuuta 2014

Terveydenhoitoa

Oilille oli ti-aamulle oli varattu eläinlääkäriaika. Viimeisten juoksujen jälkeen sen peräpää ei ole ns. asettunut, vaan koira on jatkanut lenkillä merkkailua sekä putsaa ahkerasti alapäätään. Viikon sisään huomasin turvotusta ja hieman ylimääräistä kosteutta (ei varsinaisesti vuotoa). Poikkeuksellisesti Oili myös antaa Urhon tutkia takapäätään ja kääntää häntänsä komeasti sivuun Urhon nuollessa. Sitä iloahan täti ei todellakaan suo Urholle normaaleissa juoksuissa. Oili itse on normaalin reipas (niin reipas kun juoksujen jälkeinen Oili nyt vaan pystyy olemaan…), hyvällä ruokahalulla varustettu ja juo normaalisti. Samalla ajattelin myös kopeloituttaa pari kyljestä löytyvää ihonalaista nuppineulanpään kokoista pattia.  

Oili meinasi jälleen kerran mielestään kuolla eläinlääkärissä. Ulisi jo verinäyttettä valmistellessa, mutta viimeistään vaginoskopoinnissa koko talo sai kuulla ja luulla, että toimenpidehuone ykkösessä tapetaan porokoiraa. Ihan psykedeelinen huuto! 

Todennäköisenä diagnoosina emätintulehdus. Pissa- ja verinäytteet normaalit. Emättimessä ei mitään epänormaalilta vaikuttavaa. Hoitona ihan vaan odottelua, josko menisi parissa viikossa itsestään ohi. Jos ei mene, tai pahenee, niin sitten taas ihmetellään lisää. Patit voivat olla kasvaimia (nisä- tai jotain muita), mutta niillekään ei tullut mitään toimintasuunnitelmaa kuin että seurataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti