keskiviikko 15. syyskuuta 2010

TOKOT (joo-o!), tottikset ja jälki

Tiistaina kilon noutokapulalla yhdet satsit. Oilille enemmän painottaen kapulan tarjoamiseen suoraan luovutusasentoon ja lopuksi vasta yksi varsinainen nouto. Urholla taas alkuun pari suoratarjoilua ja lopuksi useampi nouto. Palkaksi isoja koiranmakkarapaloja (lohella maustettua), joka sai molempien silmät loistamaan. Ja parit pätkät ryömintää Oililla. Kosketuskepin kanssa mentiin - hyvin!

Okun kentällä tänään Oililla alokasluokan tokojuttuja, tuli nääs aivopieru ja ilmoitin Oilin kokeeseen tulevalle lauantaille. Tsekattiin erityisesti hyppyä ja otettiin yksi ryhmäpaikkamakuu. Oili yllätti olemalla tyyni, rauhallinen ja hiljainen! Olin silmät ymmyrkäisinä. Toinen lyhyt paikkamakuu vielä niin, että vierestä koira kutsuttiin luo, pienen nykäyksen aiheutti muttei muuta. Oliskohan ne treenit sitten siinä, heh. No jospa vielä jossakin yksi ryhmäpaikallamakuu.

Urholla kontaktia kainalopallolla, erityisesti toisen koiran tehdessä luoksetuloa ja leikkimistä. Hyppy ja A-este kertaalleen ees-taas, molemmat hienosti. Nyt alkaa näyttää siltä, että näihin voisi lisäillä jotain noudettavaa :) Lopuksi eteenmenopallon vienti, toiseen suuntaan luoksetulo ja sen jälkeen taas toiseen suuntaan se eteenmeno.

Ennen kentälle menoa kävin tekemässä Oilille jäljen, joka ehti vanheta n. tunnin. Palatessa metsän äärelle männikössä vilisi sienestäjiä ja mä kiitin onneani, että olin tehnyt erityisen namirikkaan jäljen. Nyt ei harhat haittaisi ja koira saisi aina omalta jäljeltä vahvisteita. Namit myös rauhoitti tahtia niin, että minusta meno tuntui suorastaan tylsistyttävän hitaalta.. Filmipurkkien ilmaisut parani loppua kohden, eka ja toka oli huonoimpia, loput kaksi sekä loppupurkki noteerattiin ihan hyvin. Pituutta jäljelle tuli vain naftit 200m, nyt pitäisi saada alle kyllä joku pidempikin suikaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti