perjantai 20. toukokuuta 2011

(Juntta)tottikset

Hyppyjä Urholla. Niin maan perkeleesti hyppyjä, ja vielä tosi huonoja. Videoitiin niitä ja kyllähän se nyt vaan on niin, että sen ponnistuspaikka on ihan hanurista. Koko tekniikka on ihan hanurista. Leuka rintaan ja perusasioiden äärelle, mars. A-estenouto menee mukavasti, jotain ilonaiheita sentäs :) Seuraamisessa eloa ja kyllä myös iloa, pyllypuikkaus on saatu kuriin vähentämällä pikatreenailua runsain täyskäännöksin ja tuomalla tilalle enemmän käännöksiä oikealle. Eteenmeno harvinaisen hukassa. Lähti kovasti vinoon ja mun oli pakko keskeyttää eteneminen, sitten ei lähtenyt enää oikein minnekään. Uusi lelun vienti > meni paremmin.

Oili teki seuraamispätkän ja noudon - ihan tohkeissaan!

Videoita:

Urhon seuraamista

Yksi Urhon hankalista hypyistä (näkee hyvin, että ponnistusmatka on liian lyhyt)

Urhon A-estenouto

Oilin sekalaisia seuraamispätkiä

Oilin nouto

3 kommenttia:

  1. Täällä ilkeä täti kommentoi... Mitä ihmettä! Urhon pyllykö muka liian takana? Päinvastoin - seuraaminenhan aukeaa (auraa) ainakin alussa. Anna pyllyn tuntua pohkeeseen, niin paikka on oikea...

    Miksi hypytät noin läheltä? Koira ei saa kunnon vauhtia ponnistukseen ja lentohyppyyn. Sama kapulan kanssa - heitto on aivan liian lähelle estettä. Opeta se koira lentämään! ;-) Se kyllä pystyy siihen!

    VastaaPoista
  2. Ilkeä täti on hyvä vaan ja jatkaa kommentointiaan, mielelläni kuulen kaikki huomiot :D Ei pylly ole liian takana, mutta pahimmillaan se ihan oikeasti tyrkkii pyllyään takakautta mun jalkojen väliin (ennakoidessaan täyskäännöstä) ja meinaa kompastuttaa mut. Vaan kyllä täytyy pitää mielessä toi auraaminenkin. Ärsyttävää tasapainoilua..

    Yritin olla laiska ja mennä siitä mistä aita on matalin (heh), eli hyppyyttää läheltä, niin Urho vain pomppaisi esteen yli ilman, että mun tarvitsisi treenata sille kunnon tekniikkaa (ponnistuspaikkaa). Vaan persiilleen meni tämäkin teoria ja tekniikkatreenit kutsuu.

    VastaaPoista
  3. Katsoin tuon hyppyvideon vielä uudelleen. Kun taputat estettä ja hoet samalla "tuo", niin Urho tod. näk. kokee sen niin, että pitää hypätä esteen päälle. Kokeile niin, että tuo-käskyn sijaan annatkin hyppy-käskyn ja sellaisella innostavalla kiekaisulla, joka saa koiran ponnistamaan kunnolla. Eli, juuri ennen kuin koira ottaa kapulan, sanot "hyppy" ja juuri ennen oikeaa ponnistuspaikkaa uudelleen todella innostavasti (nostavasti) ja vain kerran "hyppy". Joe hoet tuo-käskyä tauotta, niin koira ei saa keskittyä hyppyyn rauhassa ja tod. näk. sitä myös se häiritsee, että se mieltää tuo-käskyn edessä istumiseen kapula suussa ;-).

    Ja heitä se kapula joko ihan esteen taakse, jolloin koira "kiipeää" takaisin esteen yli tai sitten kunnolla kauaksi, jolloin koira saa kunnon vauhdin ponnistukseeen. Tuon mittainen heitto "takaa" epäonnistuneen hypyn.

    Hitto, kun olisitte lähempänä, niin pistettäis toi teidän hyppynouto hetkessä kuntoon! Sun pitäis tulla taas käymään täällä päin... :-)

    VastaaPoista