maanantai 16. toukokuuta 2011

Tottis ja hakuilut

Ennen hakutreenejä pyörähdys Pärnävaaran kentällä. Urho hyppeli esteitä ja Oili kävi pikaisesti leikkimässä. Urhon estehommat etenee kivasti! Parit hypyt eka ilman kapulaa ja loput sitten täysinä noutoina. Hypyssä saattaa tulla pieniä kosketuksia, mutta kiertämisiä ei nyt ollut juurikaan. A-esteellä oli pari kertaa riittämätön vauhti ylipääsyyn ja siinä pitääkin muistaa jättää pidempi kiihdytysmatka koiralle. Molemmilla telineillä täytyy vielä varmistaa paluuhyppyä, muuten homma on mukavalla mallilla. Kiva nähdä, kuinka koira motivoituu itse esteistä ja etenkin noudosta niihin yhdistettynä. Ja lelupalkka toimii tässä nyt erinomaisesti.

Hakumetsässä Oilille tallaamattomalle alueelle kaksi maalimiestä, toinen oli hiukan edempänä ja toinen hiukan ylisyvällä. Molemmat mm:t kiersivät piiloon takakautta, eli varsinainen alue oli ihan hajuton. Oi teki ekana kivan piston vasemmalle, mutta (ylisyvä) ukko ei noussut. Ok, pisto oli kiva ja päätin ottaa sitten toisen oikealta, sinne aloitushaukut. Takaisin lähettelemään vasemmalle ja jo oli nihkeää, Oi olisi halunnut edetä aluetta menemättä yhtään 50 metriä syvemmälle. Sinnillä vaan ja lopulta syvyyttä tuli riittävästi ja maalimies nousi, 20 haukkua. Kolmas ja viimeinen mm. otettiin aika lähelle, siihen reilut haukut, mä kävin kiertelemässä lähellä ja palasin takaisin kohti keskilinjaa. Pari kertaa Oi äityi pussailemaan ja sai tietty kiellon moisesta, muuten ihan jees haukut.

Urholla siirtyviä haamuja (5kpl). Homma meinasi tosin tyssätä ihan alkuun.. Ur on hiukan liikaa erotix-moodissa Oilin palattua (joskin juoksuttomana, mutta ilmeisesti vielä vähän hyvänhajuisena) kotiin. Katsoi taas mua sillä silmällä treenin aluksi. Eka pisto hyvin ja hyvä löytö, mutta sitten maalimiehellä haukkui suunnilleen yhden-kaksi haukkua ja lähti pois. En tehnyt mitään, palasi sinne ja taas sama. Maalimies huuteli koiraa takaisin, Urhon mielestä evvk. No johan nyt vee-ittu. Jätin koiran maahan ja otettiin ekan maalimiehen kanssa tuumaustauko. Päätin, että hommat hoidetaan, mitään ei nyt helpoteta (ts. lähdetä jee-jee-linjalle), vaan pysytään treenisuunnitelmassa kiinni. Haukkujen määriä vain vähän vähennetään. Loput meni sitten putkeen niitä osin, että koira teki hommat. Tassurääpintää oli edelleen, mutta niihin tietty puututtiin. Maalimiehellä, jolla oli mun suojapeite (joka haisi Oilille), yritti paneskeluliikkeitä. Tää saattoi olla paljon parempi treeni, kuin miltä se metsässä tuntuikaan. Jospa mudin päässä vähän taas muhisi nää jutut ;)

2 kommenttia:

  1. Heip, onko siulla muuten niitä kuvia, jota otit Kaatamossa :)?

    VastaaPoista
  2. Hyvä kun muistutit! Laittelen niitä tässä joskus vaikka tonne: https://picasaweb.google.com/kuiskaisa/

    VastaaPoista