tiistai 15. toukokuuta 2012

PEHA-A 15.5. Joensuu

Ei tulosta Urholle, ei edes tottistulosta (PETO). Onneksi sentään pari tuttua koiraa teki hyväksytyt tulokset ja hälyryhmäänkin saatiin samalla lisää koiria :)

Ensin tottikset, nykäisin numeron 3 eli suoritus toisessa parissa joka pyöritettiin kolmella koiralla. Me ensin liikkeisiin, sitten tauolle ja lopuksi paikallamakuuseen. 

Aloitettiin seuraamisella, lähti ihan napakasti mutta jossain vaiheessa alkoi tulla kontaktikatkoja. Selvät reagoinnit myös laukauksiin, Ur pomppasi mun eteen haukkumaan. Seuraamisesta tyydyttävä. Liikkeestä maahan + luoksetulo ok - tyydyttävä, en oikeastaan tiedä miksi niin huono arvosana? Ehkä tuomari ei vaan pitänyt meistä. Ja todella tiukalla linjalla hän tuomaroi muutkin, myös sellaiset jotka esitti todella hienoa tottista. Liikkeestä istumiseen en tajunnut antaa ennakoivaa vihjettä (suhisutan ennen liikkeen aloittamista) ja Ur jäi seisomaan, loput ok - puutteellinen. Liikkeestä seisominen + luoksetulo vissiinkin ihan ok - hyvä. Nouto ok ja siitä myös hyvä. Eteenmenossa kiepsahti lähdössä itsensä ympäri ennenkuin tajusi että mikä liike on kyseessä, eteni hiukan vinoon ja meni kentän reunan hiekkakasoille joten ekan maahanmenokäskyn aikaan oli ties minkä hiekkaromukasan päällä eikä mennyt maahan. Toisella käskyllä siis vasta maahan - eteenmenosta puutteellinen. Välissä hypättiin tauolle kun tottis kierrätettiin kolmella koiralla. Paikallamakuussa sitten tuli kunnon ylläri: Urho lähti laukauksista kipittämään mun luo , olin samalla juuri menossa suorittavalle koiralle henkilöryhmään. Paikallamakuusta siis puuttellinen. Voihan video... Kytkin koiran ja jäin sitten sivummalle. Siis voihan arse! Tuohon lähtemiseen sitten kaatui se tottis eikä päästy jatkamaan maastoon. 

Jälkeenpäin on helppo todeta, että vaikka koira kuinka laukausvarma olisikin, niin olisihan se ihan reilua koiralle, että niitä laukauksia myös treenattaisiin. Urho oli aiemmin kuullut noita 9mm jysäyksiä luonnetestissä, eli palttiarallaa 3 vuotta sitten. Että jippiajjee taas tätä ohjaajan typeryyttä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti