sunnuntai 13. toukokuuta 2012

VAPEPA-leiri 11-13.5.2012, Tikkakoski

Kiva leiri jälleen! Perjantaina illalla rastiharjoituksia joissa esine-etsintää, ensiapua, laatikkoleikkiä ja ohjaajien+koirien temppurataa. Monia mainioita ideoita jotka kirjoittaisin muuten tähänkin, mutta sitten ne eivät ehkä pysyisi salassa ja olisi tuoreita treenikavereille käytettäväksi ;)

Lauantaina pidemmät etsinnät ja kuten saattoi odottaa, niin mehän ei taaskaan Oilin kanssa hoidettu omaa tonttiamme mitenkään riittävällä tasolla.. Tuli taas sellainen olo, että noinkohan se oli tässä Oilin peko-ura. Saimme varsin ison toiminta-alueen ja siitä aika nappiinsa 3km tienvartta tarkastettavaksi. Sää yksiselitteisen kamala, tuuli ja satoi. Joku jäljenpätkä nousi, muttei mitään selvää. Palasimme johtoon huoltoon ja saimme uuden tehtävän ja otimme toisen koiran käyttöön. No, myöhemmin selvisi, että tien varrelta oli lähtenyt kaksi maalihenkilöä maastoon aamupäivällä, n. 3-4h ennen tehtävämme aloitusta. Ihan simppeli juttu siis, mutta ei vaan saatu jälkeä ylös. (Tähän ISO RUMA sana!!!) Myöhemmällä tehtävällä toimin suunnistajana ja se sentäs meni ihan näpsäkästi ja oli sisäpaisti tosi mukavaa.

Sunnuntaina teimme jälleen enemmän rastityyppisiä harjoituksia. Oli rakennus-, taajama- ja raunioetsintää. Näissä kaikissa Oi toimi jotenkin välttävästi, varsin laiskasti mutta sentään jotenkin. Ryhmämme oli varsinainen tätiryhmä, koirina Oili 8v ja Zava-snautseri 9v, jotka suhtautuivat toisiinsa mukavan välinpitämättömästi ja pystyivät työskentelemään myös samanaikaisesti.

Ei ollut taas(kaan) ns. toiminnallisesti meidän leiri, mutta kivaa oli silti :) Oililla on omat rajoitteensa ja niille nyt ei vaan mahda mitään. Se tosin tuli selväksi että tätikoiran motivaatioon pitää panostaa, ihan liikaa on tullut pidettyä erinäisiä taitoja itsestäänselvyyksinä ja siinä samalla se perusmotskari on päässyt hiipumaan. Ja motivaatio on nimenomaan ollut Oililla se juttu. Tekniikka prakaa, mutta Oili tahtoo löytää. Nyt ei oikein tuntunut edes tahtovan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti