maanantai 13. elokuuta 2012

Tervemenoa kesä...

...tervetuloa syksy ja treenit! Kesän aikana ei keretty tehdä MITÄÄN, eikä oikein huvittanutkaan. Urho sentään kävi maahantuojansa ja pallinomistajansa Sannan (Takkutukan kennel) luona moikkaamassa lampaita, mutta siinäpä suunnilleen kaikki. Eikä sekään ollut treeniä, vaan ihan pelkkä "tsekki". 

Kuulemma jotain ajatuksia paimennuksesta oli, en ole varma näinkö niitä hetkiä kunnolla itse. Kovin kiltti oli kuulemma myös lampaille - samaa mitä on pennuissaankin (pl. Ihku?). Välillä Urho yritti vain huutaa mulle kun ei tiennyt mitä täällä oikein tehdään? Välillä taas keskittyi nätisti itse asiaan. Annettiin lopulta humputtaa aika vapaasti, jotta sai kasvatettua itsevarmuutta asiaan. Kaksi kertaa käytiin aidassa, ensin liinassa, mutta aika pian jätettiin liina pois (kiltteys). Videota on, mutta niin isossa koossa, etten tiedä saanko aikaiseksi laittaa sitä näytille. Tosi mielenkiintoinen keikka, itse sain ehkä eniten muiden treenien seuraamisesta. Paimennus kun on lajina ihan vieras, eikä aiemmin ole ollut hajuakaan mitä siellä varsinaisesti tehdään. No käppäillään lampaiden kanssa aidassa ja yritetään omalla liikkeellä+kehuin vahvistaa/heikentää koiran jotain toimintaa. Kuinka yksinkertaista :) No ei sitten yhtään.... 



Muuten lähinnä reissailtiin ristiin rastiin (Länsirannikko, Häme, (ihmisillä Viro), Lappi). Oili oli heinäkuussa juoksuhoidossa Lammilla, eli seuraavan kerran sitä riesaa odotetaan tulevaksi alkuvuodesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti