torstai 8. syyskuuta 2011

Sekalaista Onttolassa

Joukkuepoppoolle saatiin taas vallan erinomaista harkkaa. Ekana tottiksia (seuraamisia, jääviä, luoksari, nouto, paikallamakuita) ja kettiksistä pöytiä. Tottiksissa paransi loppua kohden, alkuun koko koira oli vähän ulapalla, ja jäävissä paljon vikaa. Paikkamakuut oukei. Noutoesineeksi valitsin pillimehutölkin, joka lysähti heitossa. Oili herkkäsuu ei millään saanut otetta mehusta ja yritti kaikkensa välttääkseen noudon - raapi mehusta pillinkin irti. Lea sitten jeesasi sille mehun suuhun ja Oi pääsi tekemään tuonnin. Uusittiin vielä ja sitten sinnikkään yrityksen kanssa Oi sai viimein itse mehutölkistä otteen ja sai kiikutettua esineen mulle. Ehkä se nahkahanska olisi sittenkin ollut helpompi.. Pöydistä Oililla ei tietysti mitään hajua, kun ei olla koskaan treenattukaan. Pari ottoa niistä, reiluilla avuilla molemmat kerrat.

Maastotehtäväksi tuli tienvarsitarkistus. Alkuun jumitettiin nykertämään ihan liian hitaasti ja jotain jälkiäkin oli nousevinaan. Yksi marjasankokin löytyi tien vierestä, mutta ei jäljennostoa siitä. Vähän sangon jälkeen nousi selvästi jälki ja sitä seurasi pian esine. Sitten jäljestettiin, mentiin harhoille, nostettiin oikea jälki uudelleen, mentiin harhoille, nostettiin oikea jälki uudelleen, mentiin harhoille... Noin miljoona kertaa. Matkalta nousi vielä kampa ja jälki päättyi pääkallopehmolelulle, joka ilmineerasi kuollutta kadonnutta. Kovasti nopeaan oli kadonnut kahdessa tunnissa maatunut... Yksi esine jäi matkan varrelle, jonnekin jossa Oili teki yhden monista koukkauksistaan jäljellä. Jäljen alkupätkä meni perusmettässä ja se meni jees, mutta kovemmalla hiekkaisella/kivisellä alustalla takkusi niin maan prkleesti. No, jos taas jotain hyvää, niin hyvin se jaksoi nostella jälkeä aina uudelleen ja hyvin mä jaksoin olla tuskastumatta ihan totaalisesti.

Urtsi kävi pikaisesti tarkkomassa raunioiden roskisrivistä maalimiehen kaksi kertaa. Tai oikeastaan kolme, mutta eka kerta oli ihan huti, koska mutiaisella oli kakkoshätä ja eikä se pystynyt keskittymään ollenkaan. Suolentyhjennyksen jälkeen Ur merkkasi ja ilmoitti oikeat roskikset helpon oloisesti. Lopuksi vielä kentällä hitusen tottista ja kettisesteitä (tikapuut, silta, putki).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti